Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

За нас

Кои сме ние?

Ние сме млад и амбициозен екип от професионалисти с повече от 10 години опит в областта на езиковото и компютърно обучение.

Какво целим?

Да предложим нов, забавен и увлекателен метод на обучение, съобразен с нуждите и желанията на всеки наш клиент. За нас най-важно е всеки наш ученик да си спомня с усмивка за пътя на знанието, който сме извървeли заедно.

Кои са нашите преподаватели?

Преподавателите в classroom.bg са филолози от престижни български университети и носители на международни сертификати за владеене и преподаване на чужди езици. Те често пътуват и обогатяват преподавателския си опит чрез курсове и участия в семинари в чуждестранни учебни заведения.

При нас работят също и чуждестранни лектори. Те са носители на международно призната квалификация за преподаване на езика и притежават сертификатите CELTA и TEFL. Като хора, за които преподаваният език е майчин, те са идеалният източник за придобиване и усъвършенстване на комуникативни умения.

Какво предлагаме?

Виртуална класна стая с жива връзка между преподаватели и ученици.

Езиковите курсове поставят акцент върху комуникативните умения на учениците. Те са наситени с множество видео материали показващи реални ситуации, както и упражнения за слушане и говорене. Новата лексика и граматика е представена под формата на видео уроци, които учениците могат да гледат по всяко време, колкото пъти им е необходимо. На виртуалната дъска преподавателят представя урока и дори показва всички верни отговори на упражненията от учебника и учебната тетрадка. Всеки един ученик има възможност да вижда ясно и отчетливо изписаното съдържание, като по всяко време може да задава въпроси. Също така при провеждането на часовете на всеки ученик се дава възможност да вземе дейно участие в различни видове упражнения и дискусии.

При компютърните курсове преподавателят споделя екрана на своя компютър с всички ученици и показва как работят изучаваните програми. Учителят може дори да предостави контрола над мишката си на някой от учениците, за да упражни дадено умение или да зададе въпрос.

Организационни въпроси

По какви учебни системи работим?

Езиковите курсове се провеждат по възможно най-добрите учебни системи, наситени с интерактивни упражнения, видео и аудио материали. Преди започване на курса всеки ученик получава (на посочения от него адрес) учебен комплект и помощни материали за съответното ниво на обучение. Определящо при избора на учебна система е нейното качество, актуалност и практическа насоченост, а не цената на учебния комплект.

Обучението по английски език се провежда с учебни системи Instant Progress, Speakout и Objective. За първото ниво на курсовете по английски език работим по системата Instant Progress, която е разработена от екип британски и български автори специално за проекта Classroom.bg.

Обучението по френски език се провежда с учебна система Alter Ego (системата избрана от френския културен институт).

Oбучението по български език за чужденци се провежда с учебна система Instant Progress in Bulgarian.

Подробна информация за използваните учебни системи и разпределение на заниманията ще откриете в раздела „Нашите курсове“.

Как да се сдобия с учебници?

След като се запишете за онлайн курс, ние ще ви изпратим учебния комплект, който ще ви е необходим. Цената за всеки учебен комплект е обявена в секцията Нашите курсове, както и на страницата Цени и оферти.

Кои са нашите партньори?

За нас е важно да си партнираме и помагаме с наши колеги, защото ние всички вървим към една обща цел, а именно – да дадем на хората от всяка точка на България (и света), достъп до първокачествено, достъпно, забавно и практично обучение по чужди езици и компютърни приложения.

За момента наш основен партньор са симпатичните колеги от езиков център Лингвиста (гр. Карлово). С дългогодишния си опит в преподаването на чужди езици за малки и големи, те са се доказали като най-успешните професионалисти за своя регион. Те са също и легитимен изпитен център на Pearson Tests of English, вече и изпитен център към classroom.bg.

Отворени сме за партньорства и с други езикови центрове в цялата страна, които могат да се възползват от нашата учебна система по английски, или да станат наш изпитен център. Ако проявявате интерес , моля свържете се с нас чрез нашата форма за контакти.

Как да определя за кое ниво съм?

Разгледайте списъка с предлагани онлайн курсове и натиснете бутона "Заяви участие" за това ниво, което предполагате, че съответства на вашите знания. След това ще се свържем с вас, за да насрочим безплатен пробен урок, по време на който преподавателя ще има възможността да прецени дали избраното от вас ниво е подходящо за вас.

Как да се запиша за онлайн курс?

Можете да заявите участие за онлайн курс тук. След като кликнете на бутона „Заяви участие“, наш сътрудник ще се свърже с вас, за да уточните подробности относно:

- удобно за вас време за провеждане на онлайн занимания;

- удобно за вас време и начин за получаване на учебен комплект, който ние ще ви изпратим;

- начин на плащане на онлайн курса;

От колко души се състоят групите?

Предлагаме различни по големина групи спрямо изискванията и индивидуалните нужди на нашите курсисти:

- индивидуални занимания: 1 ученик;

- полуиндивидуални занимания: група от 2 до 4 ученика;

- групови занимания : група от 5 до 10 ученика;

- корпоративни обучения: по договаряне според изискванията и нуждите на клиента;

Цената варира ли според размера на групата?

Да, цените за раличните видове групи варират според размера на групата и продължителността на целия курс.

Как се извършва заплащането?

Има няколко начина за заплащане. Можете да изберете този, който е най-удобен за вас:

- банков превод;

- наложен платеж;

- epay;

- paypal.

Кога се провеждат курсовете?

Онлайн курсовете се провеждат във време, съобразено с изискванията и ангажиментите на нашите ученици. Работим също вечер и през почивните дни. За да видите графика на текущите занимания, моля посетете секцията График. Как протича един учебен час?

Всеки учебен час започва с преговор на материала от преднишното занимание, както и проверка на домашното. Новият урок се преподава по уникално забавен начин, като се обогатява с много различни допълнителни учебни материали. Можете да видите откъс от реален наш урок в секцията Начин на провеждане.

При какви условия мога да ползвам допълнителни учебни материяли?

Ние се стараем да ви бъдем максимално полезни и затова напълно безплатно можете да ползвате много от нашите ресурси за допълнителни упражнения. Част от тях са достъпни за всеки, който посети нашия сайт, а друга част са достъпни само за регистрирани потребители. Можете да видите стартовите учебни ресурси в секцията...

Мога ли да задавам въпроси на преподавателя извън учебния час?

Разбира се. След като сте записани в група, вашият преподавател ще ви предостави допълнителни подробности относно начина за комуникация извън учебните часове. Стараем се да бъдем на Ваше разположение възможно най-дълго, както и да ви помогнем при всяка срещната трудност.

Ще получа ли сертификат след завършен онлайн курс в classroom.bg?

Classroom.bg издава оригинални сертификати със специални отличителни знаци, които гарантират повече от 80% присъствие в учебни занимания онлайн, както и успешно положен финален за съответното ниво изпит. В сертификата е опомената също и формата на полагане на финалния изпит – онлайн или, в легитимен изпитен център. Ние държим изключително много не само на качеството на преподаване, но също така и на качеството на придобитите знания от нашите ученици.

Технически въпроси

Как да се регистрирам?

Натиснете бутона регистрация и попълнете регистрационната форма.

След това може да попълните потребителския си профил и да качите своя снимка. Полетата адрес, телефон и имейл няма да бъдат видими за другите ученици. Те ще бъдат използвани само от екипа ни при нужда за връзка с вас. Останалата информация е видима от съучениците ви, освен ако не натиснете отметката "инкогнито".

Как да вляза в класната стая?

Влезте в графика за деня, изтеглете и инсталирайте приложението JoinMe. Ако вече имате приложението качено на вашия компютър го стартирайте.

Копирайте ключа за съответното занимание и го поставете в полето Join. Вече виждате бялата дъска. За да влезете в конферентна връзка цъкнете на телефонната слушалка и натиснете connect.

Подробно описание ще видите на демонстрационното видео по-долу:

Трябва ли да имам компютър?

Да. Достъп до виртуалната класна стая е възможен от компютри с операционна система Windows и Mac. Възможно е също да влезете от таблет или смартфон, но екрана на тези устройства е доста малък и това може да бъде изморително за очите Ви. Затова препоръчваме да използвате настолен компютър или лаптоп за заниманията, а да прибягвате до таблет или смартфон само когато пътувате и нямате достъп до компютър.

Трябва ли да имам слушалки?

Да, слушалки с микрофон са силно препоръчителни (особено такива с бутон за включване и изключване на микрофона). Използването на тон колони и вграден микрофон е възможно, но това често води до влошаване качеството на звука и микрофония. Освен това вградените микрофони улавят прекалено много страничен шум, който ще пречи на заниманието. Ако сте принудени да използвате такъв микрофон моля заглушавайте го по-време на урока и го включвайте само когато трябва да говорите.

Каква интернет връзка е необходима?

Естествено, колкото по-бърза връзка имате, толкова по-добре. Не можем да посочим долна граница, но препоръчваме връзката в рамките на България да е поне 10 mbps download и поне 1 mbps upload. Може да тествате скоростта си на сайта speedtest.net.

Искате да работите при нас? Вижте условията, за да станете част от екипа

girl studying by the sea