Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Кои сме ние?

Ние сме млад и амбициозен екип от професионалисти с повече от 10 години опит в областта на езиковото и компютърно обучение.

Какво целим?

Да предложим нов, забавен и увлекателен метод на обучение, съобразен с нуждите и желанията на всеки. За нас най-важно е всеки наш ученик да си спомня с усмивка за пътя на знанието, който сме извървeли заедно.

Кои са нашите преподаватели?

Преподавателите в classroom.bg са филолози от престижни български университети и носители на международни сертификати за владеене и преподаване на чужди езици. Те често пътуват и обогатяват преподавателския си опит чрез курсове и участия в семинари в чуждестранни учебни заведения.

При нас работят също и чуждестранни лектори. Те са носители на международно призната квалификация за преподаване на езика и притежават сертификатите CELTA и TEFL. Като хора, за които преподаваният език е майчин, те са идеалният източник за придобиване и усъвършенстване на комуникативни умения.

Какво предлагаме?

Премиум курсовете поставят акцент върху комуникативните умения на учениците. Те са наситени с множество видео материали показващи реални ситуации, както и упражнения за слушане и говорене. Новата лексика и граматика е представена под формата на видео уроци, които учениците могат да гледат по всяко време, колкото пъти им е необходимо. На виртуалната дъска преподавателят представя урока и дори показва всички верни отговори на упражненията от учебника и учебната тетрадка. Всеки един ученик има възможност да вижда ясно и отчетливо изписаното съдържание, като по всяко време може да задава въпроси. Също така при провеждането на часовете на всеки ученик се дава възможност да вземе дейно участие в различни видове упражнения и дискусии.

Самостоятелните курсовете са по-икономични варианти на обучение, при които работите по учебник и имате достъп до видео уроци за всяка страница от него, но без да имате занимания с учител в реално време.

Организационни въпроси

По какви учебни системи работим?

Езиковите курсове се провеждат по възможно най-добрите учебни системи, наситени с интерактивни упражнения, видео и аудио материали. Преди започване на курса всеки ученик получава (на посочения от него адрес) учебен комплект и помощни материали за съответното ниво на обучение. Определящо при избора на учебна система е нейното качество, актуалност и практическа насоченост, а не цената на учебния комплект.

Обучението по английски език се провежда с учебни системи Instant Progress, Speakout и Objective. За първото ниво на курсовете по английски език работим по системата Instant Progress, която е разработена от екип британски и български автори специално за проекта Classroom.bg.

Подробна информация за използваните учебни системи и разпределение на заниманията ще откриете в раздела Нашите курсове.

Как да се сдобия с учебници?

След като се запишете за онлайн курс, ние ще ви изпратим учебния комплект, който ще ви е необходим. Цената за всеки учебен комплект е обявена в секцията Нашите курсове.

Кои са нашите партньори?

За нас е важно да си партнираме и помагаме с наши колеги, защото ние всички вървим към една обща цел, а именно – да дадем на хората от всяка точка на България (и света), достъп до първокачествено, достъпно, забавно и практично обучение по чужди езици и компютърни приложения.

За момента наш основен партньор са симпатичните колеги от Учебен център Лингвиста. С дългогодишния си опит в преподаването на чужди езици за малки и големи, те са се доказали като най-успешните професионалисти за своя регион. Те са също и легитимен изпитен център на Pearson Tests of English, вече и изпитен център към classroom.bg.

Отворени сме за партньорства и с други езикови центрове в цялата страна, които могат да се възползват от нашата учебна система по английски, или да станат наш изпитен център. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас чрез нашата форма за контакти.

Как да определя за кое ниво съм?

На страницата Диагностични тестове ще откриете входящи тестове за всяко ниво. Може да достигнете теста за всияко ниво и от бутона "За тук ли съм?", до всеки от нашите курсове. Естествено за първото ниво няма тест, защото за него не се изискват никакви предварителни познания. За да се запишете в съответното ниво е препоръчително да издържите входящият тест с резултат поне 80%.

Как да се запиша за онлайн курс?

От страницата с нашите курсове цъкнете бутонът "пълно описание", за да видите какви модули включва курсът. След това избере предпочитаната от вас форма на обучение и поръчайте Модул 1 от съответният курс.

Наш сътрудник ще се свърже с вас, за да потвърдите поръчката, начинът на плащане и получаване на учебният комплект.

Ако сте избрали премиум обучение ще уточните също удобно за вас време за провеждане на онлайн заниманията с преподавател.

Индивидуално или групово?

В премиум консултациите се предвижда преподавателят да обръща внимание специално и само на вас. Ако предпочитате да учите в група може да отбележите това в коментар към поръчката ви или да го съобщите при разговора с наш сътрудник. При обучението в група се предоставят ценови отстъпки.

Извършваме и корпоративни обучения: по договаряне според изискванията и нуждите на клиента.

Как се извършва заплащането?

Има няколко начина за заплащане. Можете да изберете този, който е най-удобен за вас:

- банков превод;

- наложен платеж;

- epay;

- paypal.

Кога се провеждат курсовете?

Онлайн курсовете се провеждат във време, съобразено с изискванията и ангажиментите на нашите ученици. Работим също вечер и през почивните дни. За да видите графика на текущите занимания, моля посетете секцията График.

Мога ли да задавам въпроси на преподавателя извън учебния час?

Разбира се. След като сте записани в група, вашият преподавател ще ви предостави допълнителни подробности относно начина за комуникация извън учебните часове. Стараем се да бъдем на Ваше разположение възможно най-дълго, както и да ви помогнем при всяка срещната трудност.

Ще получа ли сертификат след завършен онлайн курс в classroom.bg?

Classroom.bg издава сертификати както онлайн така и на хартия за всички курсисти завършили премиум курс. За целта трябва да сте присъствали на заниманията онлайн и да издържите финалният изпит за съответното ниво. Ние държим изключително много не само на качеството на преподаване, но също така и на качеството на придобитите знания от нашите ученици.

Технически въпроси

Как да се регистрирам?

Натиснете бутона регистрация и попълнете регистрационната форма.

След това може да попълните потребителския си профил и ако желаете да качите своя снимка. Полетата адрес, телефон и имейл няма да бъдат видими за другите ученици. Те ще бъдат използвани само от екипа ни при нужда за връзка с вас. Останалата информация е видима от съучениците ви, ако сте избрали отметката "Публичен профил".

Как да вляза в класната стая?

Влезте в графика за деня, изтеглете и инсталирайте приложението JoinMe. Ако вече имате приложението качено на вашия компютър го стартирайте.

Копирайте ключа за съответното занимание и го поставете в полето Join. Вече виждате бялата дъска. За да влезете в конферентна връзка цъкнете на телефонната слушалка и натиснете connect.

Подробно описание ще видите на демонстрационното видео по-долу:

Трябва ли да имам компютър?

Достъп до виртуалната класна стая е възможен от компютри с операционна система Windows и Mac. Възможно е също да влезете от таблет или смартфон, но екрана на тези устройства е доста малък, което може да направи обучение по-изморително за вас.

Трябва ли да имам слушалки?

Да, слушалки с микрофон са силно препоръчителни (особено такива с бутон за включване и изключване на микрофона). Използването на тон колони и вграден микрофон е възможно, но това често води до влошаване качеството на звука и микрофония. Освен това вградените микрофони улавят прекалено много страничен шум, който ще пречи на заниманието. Ако сте принудени да използвате такъв микрофон моля заглушавайте го по-време на урока и го включвайте само когато трябва да говорите.

Каква интернет връзка е необходима?

Естествено, колкото по-бърза връзка имате, толкова по-добре. Не можем да посочим долна граница, но препоръчваме връзката в рамките на България да е поне 10 mbps download и поне 1 mbps upload. Може да тествате скоростта си на сайта speedtest.net.

Искате да работите при нас? Вижте условията, за да станете част от екипа